De meest gestelde vragen bij de aanschaf en inbouw van een zwembad leest u hieronder. Zelf nog suggesties of toch andere vragen? Neem dan contact met ons op!

 

Wat kost een zwembad?

Over het algemeen is dit een van de eerste vragen die ons wordt gesteld en het antwoord is niet direct te geven. Afhankelijk van de keuzes die u maakt, denk hierbij aan een onderhoudsvrij zwembad, frequentie gestuurde pompen, materiaalkeuze etc.
Prijzen van Compass Pools kunnen dus enorm uiteenlopen en we maken dan ook graag een op maat gemaakte offerte die passend is bij uw wensen. Daarnaast is het bedrijf Aquaprojects het zusje van Compass Pools en kunnen zij naast Compass Pools een zwembad van HdPE installeren.  

Wat is het verschil tussen een prefab zwembad en een bouwkundig zwembad?

Wanneer u op zoek gaat naar een zwembad, wordt u overspoeld met informatie over allerlei soorten zwembaden en zwembadtypes. Een van de eerste keuzes waar u voor komt te staan is welk type zwembad voor u het meest geschikt is een ‘bouwkundig’ of ‘prefab’ zwembad. Het grootste verschil zit hem in de manier waarop het zwembad gemaakt wordt, bij een bouwkundig zwembad zal het bad ter plaatste gemaakt worden, een prefab zwembad wordt in de fabriek gemaakt en als geheel geleverd bij u op locatie.

 

Wat maakt een zwembad van Compass Pools speciaal?

We horen vaker dat er meerdere leveranciers zijn van keramische zwembaden, maar zijn dat ook echt keramische baden? Onze baden worden opgebouwd
uit een aantal lagen:


- Meerdere Vinylester-glasvezellagen.
- Carbon® vezel laag in alle hoeken en in de nis van de kuip. Hierdoor is het bad verstevigd op de meest kritische plekken.
- Een gepatenteerd keramische kern van 3 tot 4 mm dikte. Deze laag zorgt ervoor dat het bad bestand is tegen osmose en voor de stevigheid geen “stalen geraamte” nodig heeft.