TECHNIEK – ZWEMBAD DESINFECTIE

Daisy - Dryden Aqua Integrated System

Gezond zwembadwater kan (nog) niet zonder chemicaliën, maar met het DAISY waterbehandelingsconcept (Dryden Aqua Integrated System) brengen we het terug naar een minimum waardoor het chloor bijna niet meer waarneembaar is. Het DAISY waterbehandelingsconcept is een doordachte samenwerking van diverse producten die samen zorgen voor de allerbeste water- en luchtkwaliteit in en rondom het zwembad.

Wat is AFM®?

AFM (Actief Filter Medium) is een revolutionair filtermateriaal gemaakt uit groen glas. Het is ontwikkeld en vervaardigd door Dryden Aqua.

Waarom AFM® nemen?

AFM overtreft de prestaties van kwarts- en glaszand doordat het ongeveer 30% meer organische stoffen filtert.

Wat maakt AFM® zo effectief?

Zuiver groen glas
AFM® wordt alleen van zuiver groen glas gemaakt. Dit is het enige glas met de noodzakelijke chemische en fysische eigenschappen om de AFM® zelf steriliserend te maken.

Ideale hydraulische eigenschappen.
Het ruwe materiaal wordt gebroken in optimale korrelgrootte en vorm. De juiste vorm van de korrels is van cruciaal belang voor de buitengewone hydraulische eigenschappen van het AFM®. Het AFM® activatieproces creëert een mesoporeuze-structuur met een groot katalytisch oppervlak. Normaal gebroken glas of zand heeft een oppervlak van on­geveer 3.000 m² per ton, maar geactiveerd AFM® heeft een oppervlak van 1.000.000 m² per ton, dit is een meer dan 300 maal groter oppervlak voor absorptie en katalytische reacties. Hydroxylgroepen op het oppervlak geven AFM® een sterke negatieve lading (zeta-potentiaal) dat zware metalen en orga­nische moleculen aantrekt. In de aanwezigheid van zuurstof of oxiderende middelen genereert het katalytische oppervlak vrije radicalen die vervuiling oxideert en het AFM®-oppervlak desin­fecteert.

DAISY – Dryden Aqua Integrated System
Het DAISY systeem is ontwikkeld met het doel gevaarlijke desin­fectie bijproducten te elimineren.

 

Daisy en Da-Gen

Zwembad desinfectie is noodzakelijk bij ingebouwde zwembaden

Heeft u een zwembad laten inbouwen in uw eigen tuin, of op een binnenlocatie? Zwembad desinfectie is een belangrijk onderdeel in het onderhoud van een zwembad. Of u nu kiest voor een regulier zuiveringssysteem of de techniek met een visueel overloopeffect, desinfectie is noodzakelijk. Compass Pools helpt u graag op weg naar een chloorarm zwembad!


Desinfectie door middel van een filterinstallatie

De filterinstallatie van een Compass Pools-zwembad kan worden uitgerust met een semiautomatische doseerinstallatie voor de desinfectie van uw zwembadwater. Met deze installatie worden automatisch de doseereenheden toegevoegd aan uw zwembadwater. Om de hoeveelheid chloor tot een lage waarde (1,5 ppm) te beperken, kan de installatie worden uitgerust met een UV-lamp. Ultraviolet licht doodt bacteriën, algen en andere micro-organismen in het water. UV werkt op een milieuvriendelijke manier, voegt geen chemische stoffen toe aan het zwembadwater en heeft geen invloed op de zuurtegraad (pH) van het water. De complete filterinstallatie zorgt dus voor een perfecte desinfectie zodat uw zwembad gereed is voor een frisse, en bovenal schone duik; wanneer dan ook!

Volautomatische desinfectie en pH-regeling

Intensief gebruik van chloor in het zwembad kan nadelige gevolgen met zich meebrengen, zoals irritatie van de ogen, ademhalingsproblemen en uitdroging van de huid. Door toevoeging van een volautomatische desinfectie en pH-regeling wordt overdosering van chemicaliën voorkomen en een optimaal resultaat behaald. Dit zorgt ervoor dat er optimaal kan worden genoten van een luxe Compass Pools zwembad, ingebouwd in uw tuin!

pH-waarde als belangrijkste factor

Elk zwembadwater moet regelmatig gedesinfecteerd worden. De meeste mensen gebruiken hiervoor chloor. Wanneer dit wordt gedaan dient eerst de pH-waarde of de zuurtegraad te worden gemeten met een zwemwatertest. De ideale waarde ligt tussen de 7,2 en 7,6 pH. Zo nodig kan er pH-min of pH-plus worden gebruikt om de waarden te verhogen of verlagen.

Zwembad desinfectie met ultraviolet licht

Het reinigen van het zwembad in uw eigen tuin kan ook middels ultraviolet licht. UV-licht doodt bacteriën, algen en andere micro-organismen in uw zwembadwater. Deze methode wordt steeds populairder en wordt steeds meer ingezet om chloorvrij en chloorarm te zwemmen.

Zwembad desinfectie met zout

Wanneer er zout wordt toegevoegd aan het zwembadwater, wordt dit middels electrolyse omgezet in vrij chloor. Hierdoor is het werken met gevaarlijk chloor verleden tijd en is de irritatie voor ogen en huid minder. Zoutwater is echter wel agressief voor metalen onderdelen in het zwembad en de bijbehorende technieken verminderen de levensduur van deze onderdelen…. Wilt u graag zout gebruiken ter desinfectie? Vraag ons naar de mogelijkheden van uw techniek!

Compass Pools tip: Let op de temperatuur

Controleer bij de zwembad desinfectie altijd de temperatuur van het water en de lucht. Wanneer de temperatuur van het water te hoog is, stijgt de luchtvochtigheid. Deze luchtvochtigheid beïnvloedt op haar beurt weer de effectiviteit van de zwembad desinfectie.


Desinfecteer uw zwembad om zeker te zijn van een frisse duik!  Heeft u nog vragen over het onderhoud of de aanleg van een zwembad, in uw tuin of op een gewenste binnenlocatie? Compass Pools Nederland beantwoordt ze graag. Bel of mail ons, of bekijk of download onze brochure!